Een woordje over mezelf

Als medisch beeldvormer ben ik dagelijks bezig met fotografie, uiteraard kan het werken met een rx-toestel niet vergeleken worden met een digitale camera, toch zijn er gelijkenissen in de post-processing. In deze tijden volstaat het niet meer enkel een foto te nemen. De nabewerking blijkt minstens even belangrijk: window-levellen, croppen, contrast aanpassen,... allemaal acties die zowel in de radiologie als de fotografie het verschil maken tussen een goede foto en een prachtige foto.

Aangezien de radiologiepraktijk waar ik werkzaam ben zich net naast het Provinciedomein te Kessel-Lo bevindt, is het niet verwonderlijk dat ik daar regelmatig mijn middagpauze doorbreng. Als voormalig JNM-lid (Jeugdbond voor Natuurstudie en Milieubescherming) zit de natuurmicrobe al van jongs af in mijn bloed. Waarom vogels het belangrijkste onderwerp vormen  binnen deze discipline heeft verschillende oorzaken. Allereerst is er mijn broer die werkt voor Natuurwerkgroep De Kerkuil vzw en eveneens amateur-natuurfotograaf is (cfr. naturepics). Een tweede reden is dat ik tot voor kort eigenlijk helemaal niet veel vogelsoorten kende en de interesse geprikkeld werd. De derde oorzaak, klinkt misschien vreemd, is het feit dat het niet evident is om vogels mooi op foto te zetten. Overal rondom ons zitten en vliegen vogels. Toch resulteert een uitstap meestal in een teleurstelling. De vogels die je zoekt laten zich niet zien. En als ze zich toch laten zien, moet je snel zijn, heb je tegenlicht, zit het beest niet stil, hangen er bladeren in de weg. Maar een mooie foto maakt dat allemaal goed!
Volg ook het instagram-account van foto3018 voor meer foto's uit de fantastische wereld van de vogels:


Sport is een tweede grote inspiratiebron.  Sinds 2016 heb ik mij geëngageerd als bestuurslid in de Jasper Stuyven Fanclub. Jasper is een groot talent uit het Leuvense, maar bovenal een top-kerel! Het spreekt dan ook voor zich dat je meer foto's van Jasper dan van andere renners zal tegenkomen op deze website.

Occasioneel mag ik al eens op stap met het Hartteam van Jef De Smedt. Acteurs met het hart op de juiste plaats zetten zich in voor het goede doel. Hiervoor fotograafje spelen is dan ook een voorrecht!

Blues heeft een speciaal plekje gekregen in mijn leven. Al van jongs af aan sprak deze muziek me meer aan dan de muziek waar mijn leeftijdsgenoten vooral naar luisterden. Regelmatig een optreden meepikken en een obligatoir weekendje Blues Peer staan jaarlijks op de agenda.

Ik wil hier ook uitdrukkelijk mijn vrouw en kinderen bedanken die het mogelijk maken dat ik op regelmatige basis tijd vind voor mijn hobby!