Roofvogels

Fascinerende vogels, waarschijnlijk het meest tot de verbeelding sprekend bij de beginnende vogelspotter.

Buizerd, torenvalk, sperwer zijn misschien wel het meest bekend, de anderen zijn daarom niet minder mooi, in tegendeel: rode wouw, boomvalk, zeearend,...

De meeste foto's van roofvogels die op deze website te zien zijn, werden genomen in Belgiƫ. Sommige roofvogels vind je hier het hele jaar door, anderen maken enkel een tussenstop tijdens hun trek. Grote bron van informatie is de website van waarnemingen.be. Meldingen van collega-vogelspotters kunnen de zoektocht naar een bepaalde vogel enorm vergemakkelijken.

Vogels in de vlucht vragen uiteraard een andere benadering voor fotografie. Het vergt wat ervaring om een roofvogel in de vlucht te herkennen en vervolgens er een scherpe foto van te nemen.

Als extraatje geef ik bij de foto's van de roofvogels ook een woordje uitleg, zo komen de grootte, de spanwijdte, het habitat, voedsel en voorkomen aan bod per soort. Leuk als een kleine naslaggids van wat hier in Belgiƫ allemaal rondvliegt, voor mezelf is het een manier om de door mij gefotografeerde soorten beter te memoriseren.

klik hier voor het album 'Roofvogels'